BA-uitbatingZoals het elk boeiend avontuur betaamt, brengt ondernemen de nodige risico’s met zich mee. Wanneer een leverancier of klant je bedrijf aansprakelijk stelt voor schade, bijvoorbeeld. De financiële impact kan zo zwaar zijn dat je hele bedrijf op de helling komt te staan. Gelukkig vangt de aansprakelijkheidsverzekering dit risico op.


De aansprakelijkheidsverzekering omvat vele waarborgen. We sommen hieronder de belangrijkste op:

De waarborg “BA-Uitbating”

Deze waarborg van de aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die is veroorzaakt aan personen of hun eigendommen tijdens uw bedrijfsactiviteiten. Bijvoorbeeld:

 • Een klant struikelt over een losse tegel in je winkel en breekt zijn arm.
 • Je morst per ongeluk koffie op de dure laptop van een cliënt tijdens een vergadering.
 • Je werknemer heef tegen een voetganger. Oeps!
 • Je organiseert een bedrijfsevenement en een gast glijdt uit over een natte vloer, waardoor hij zijn pols breekt
 • Terwijl je een reparatie uitvoert bij een klant thuis, beschadig je per ongeluk een deel van hun vloerbedekking met je gereedschap

De waarborg “Productaansprakelijkheid”

Als u producten produceert of verkoopt, dekt deze waarborg van de aansprakelijkheidsverzekering de schade die wordt veroorzaakt door defecte producten. Als een door u verkocht product bijvoorbeeld schade toebrengt aan de woning van een klant, kan de verzekering deze kosten dekken.

 • Je verkoopt een broodrooster die in brand vliegt bij de eerste poging toast te maken.
 • Een crème die je produceert veroorzaakt een allergische reactie bij meerdere klanten.
 • De fiets die je hebt gerepareerd, valt uit elkaar tijdens de eerste rit.

De waarborg “Na levering”

De waarborg “Na Levering” van de aansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door producten of diensten nadat ze zijn geleverd aan de klant. Het kan bijvoorbeeld gaan om schade die ontstaat na de installatie van een apparaat of na het gebruik van een door u geleverd product. Enkele voorbeelden maken het duidelijker:

 • Een door jou geïnstalleerde boiler lekt en beschadigt de vloer van een klant.
 • Een cateringservice levert voedsel dat later voedselvergiftiging veroorzaakt.
 • Je bouwbedrijf levert een dak dat lekt bij de eerste regenbui.

De waarborg “Toevertrouwd goed”

Wanneer je de eigendommen van een klant onder je hoede hebt en er gebeurt iets mee, dan komt deze waarborg van de aansprakelijkheidsverzekering in actie. Hier zijn vijf voorbeelden om het duidelijk te maken:

 • De garagist: Een klant vertrouwt je zijn auto toe voor reparatie, maar tijdens een testrit veroorzaak je een ongeval en de auto raakt beschadigd.
 • De Strijkdienst: Je runt een strijkdienst en tijdens het reinigen beschadig je per ongeluk een klant’s designer pak of trouwjurk.
 • Het IT-Servicebedrijf: Een klant vertrouwt je zijn server toe om extra geheugen toe te voegen, maar tijdens het proces valt de server en de harde schijven gaan kapot.
 • Het Verhuisbedrijf: Terwijl je de meubels van een klant verhuist, beschadig je per ongeluk een antieke kast tijdens het transport.

Zijn er nog andere opties?

Jazeker, afhankelijk van uw bedrijf en de risico’s waaraan u wordt blootgesteld, zijn er aanvullende waarborgen beschikbaar zoals cyberaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid en meer. Deze kunnen op maat worden gemaakt om aan uw specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.

B2B Folder

Zorgeloos zakendoen

Jouw belangrijkste prioriteit: je bedrijf. Die van ons? Zorgen dat jij met een gerust hart kan ondernemen. Van je organisatie en medewerkers over je wagenpark tot je inkomen en pensioen: terwijl jij focust op je levenswerk, maken wij dat je ’s nachts op beide oren slaapt.

Je bent ondernemer, dus hoeven we je niet te vertellen dat de juiste partners van onschatbare waarde zijn. Als onafhankelijk verzekeringskantoor nemen we graag de tijd om te luisteren naar je zorgen, noden en toekomstplannen. Zo voorzien we je van solide verzekeringen op maat van je organisatie. Kwestie van niets aan het toeval over te laten.

Download onze brochure voor ondernemers

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.