Het principe is eenvoudig: je zet jaarlijks een bedrag opzij en je start je pensioen met een aardig kapitaal. Bovendien recupereer je via belastingaftrek en een verlaagde sociale bijdrage tot 70% van je gespaarde premies. Er zijn twee types vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen: het gewone en het sociale VAPZ.

Gewoon of sociaal?

Met het ‘gewoon’ vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen zet je elk jaar een som naar keuze opzij: minimum 100 euro en maximum 8,17% van je inkomsten van drie jaar eerder, rekening houdend met een plafondbedrag van 3.302,77 euro (in 2021). 

Met een sociaal vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen gaat een deel van je premies naar solidariteitswaarborgen, die jou en je gezin extra beschermen bij arbeidsongeschiktheid en overlijden. Bovendien mag je met het sociaal VAPZ meer sparen en is het belastingvoordeel dus groter.

Het VAPZ in vijf voordelen

  • Je recupereert tot 70% van je gespaarde premies
  • Je betaalt nauwelijks belastingen aan het einde van de rit
  • Je kiest zelf hoeveel je spaart – zij het binnen de wettelijke grenzen
  • Je kunt je VAPZ uitbreiden naar je meewerkende partner
  • Je betaalt de premies op je eigen tempo: maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks

Welk vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen jou als gegoten zit en welke aanvullende waarborgen je best kiest? Moeilijke keuze. Gelukkig is François-Steenbeke er om je hierin te begeleiden en adviseren. Pensioensparen was nog nooit zo makkelijk!

Vraag meer informatie aan Download B2B brochure

Download onze B2B folder

Als onafhankelijk verzekeringskantoor zorgen we bij François-Steenbeke dat je met een gerust hart zaken kunt doen. Terwijl jij je focust op je levenswerk, zorgen wij ervoor dat je bedrijf, medewerkers, wagenpark, inkomen en pensioen zo goed mogelijk beschermd zijn.

Ik ben net zoals jij ondernemer en begrijp goed wat het betekent om risico’s te nemen. Dat je ‘s nachts wel eens wakker ligt, maar je bedrijf je ook veel energie geeft. Dat groeien spannend is, maar je soms ook harde knopen moet doorhakken. Dat de juiste mensen en partners aan je zijde hebben extra belangrijk is. 

Op ons kun je alvast rekenen. We nemen de tijd om te luisteren naar je noden en toekomstplannen, want iedere onderneming is uniek. 

Welkom bij François-Steenbeke.

Gert-Jan François
Zaakvoerder Francois-Steenbeke

Download B2B brochure

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.