De ene omniumverzekering is de andere niet. Als onafhankelijk makelaar vergelijken wij voor u de markt..

Een omniumverzekering voor je auto: niet verplicht, wel superhandig. Zo’n verzekering vergoedt namelijk schade aan je eigen wagen in geval van een ongeluk, ook wanneer jij in fout bent. Ook bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten komt zo’n contract van pas. Kiezen kan tussen twee soorten: de kleine en grote omniumverzekering.

Kleine omniumverzekering
 

De kleine omniumverzekering vergoedt brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen van je auto, maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.

Daarnaast vergoedt de kleine omniumverzekering materiële schade door diefstal en poging tot diefstal. Denk bijvoorbeeld aan ingeslagen ruiten of geforceerde portieren. Hetzelfde geldt voor glasbreuk, vaak het gevolg van steenslag, inbraak of poging tot inbraak in je auto.
Met de kleine omniumverzekering ben je bovendien beschermd tegen allerlei natuurkrachten: stormschade door hagelstenen, vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met overstekend wild wordt gedekt.

Samengevat:

  • Brand
  • Diefstal
  • Glasbreuk
  • Natuurkrachten
  • Aanrijding met dieren

Grote omniumverzekering


Speel je liever op veilig? De grote omniumverzekering dekt alle schade aan je wagen. En dan bedoelen we ook echt álle schade. Wanneer je een ongeluk hebt en je zelf in de fout bent, wanneer je slachtoffer bent van vandalisme, vluchtmisdrijf of carjacking — en wanneer je tegen je eigen garagedeur aanrijdt. Je weet nooit.

(Extra voordeel: met de grote omniumverzekering hoef je gewoonlijk niet lang te wachten op je vergoeding. Bij een ‘gewone’ autoverzekering is dat soms wel het geval.)

Ik wil een omniumverzekering

Combineer de omniumverzekering met optionele waarborgen:

Rechtsbijstansverzekering
Raak je verwikkeld in een rechtzaak over je aansprakelijkheid bij een ongeval? Dan komt de rechtsbijstand tussen in de gerechtskosten. Een onmisbare waarborg.

Bestuurdersverzekering
Veroorzaak je als bestuurder van je wagen een ongeval en ben je gewond? Dan vergoedt deze extra waarborg jouw lichamelijke schade.

Bijstandsverzekering
Met een bijstandsverzekering voor voertuigen komt de pechverhelping ter plaatse om je weer op weg te helpen of je naar een garage  te slepen. In sommige contracten wordt ook een vervangwagen voorzien.


Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.