De ene omniumverzekering is de andere niet. Als onafhankelijk makelaar vergelijken wij voor u de markt..

De omniumverzekering is niet verplicht, maar wel zéér welkom in sommige gevallen. Ze vergoedt namelijk de schade aan je eigen wagen, ook als je bij een ongeval in fout bent.

Ook bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen. 

Kleine of grote omnium?

Er zijn twee types van omniumverzekering: de kleine en de grote. Hieronder een overzicht van wat beide types dekken.

Kleine omniumverzekering
 

 • Brand:
  Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.
   
 • Diefstal:
  Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.
   
 • Glasbreuk:
  Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.
   
 • Natuurkrachten:
  Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.

Grote omniumverzekering


De waarborg ‘eigen schade’ van de grote omniumverzekering dekt werkelijk àlle schade aan je wagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen garage aanrijdt.

Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de grote omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding – waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.

Vraag meer informatie aan

Stel je verzekeringsvraag

Of mail ons via kantoor@francois-steenbeke.be

Goeie verzekeringen veroorzaken goeie nachtrust. Beperk je zorgen en bel, mail of bezoek ons.