Bestuurder in wagen

Heb je een ongeval in fout, dan verzekert de BA-autoverzekering enkel je passagiers en schade aan derden. Omdat je als chauffeur verantwoordelijk was voor het ongeval ben je niet verzekerd voor jouw eigen lichamelijke schade en draai je zelf op voor deze kosten. Raak je ernstig gewond en kan je een tijdje niet werken, dan kan je bron van inkomsten aanzienlijk verminderen (of zelfs volledig wegvallen).

Voel je de stress al knagen? Nergens voor nodig. De bestuurdersverzekering dekt medische kosten, ziekenhuisopnames, tijdelijke of blijvende invaliditeit, overlijden en arbeidsongeschiktheid. Je bent dus financieel beschermd in geval van een letsel met inkomensverlies na een auto-ongeval.

Tip: vergelijk bij verschillende verzekeraars, want de ene bestuurdersverzekering is de andere niet. Weinig zin om daar tijd in te steken? Snappen we. Bij François-Steenbeke wikken en wegen we alle bestuurdersverzekeringen op de markt, om jou vervolgens aan de beste optie te helpen.

Bij François-Steenbeke vinden we de beste bestuurdersverzekering op de markt, speciaal afgestemd op jouw behoeften.

Is een bestuurdersverzekering verplicht?

Neen. Je bent wettelijk niet verplicht om jezelf als bestuurder te verzekeren voor ongevallen. Hoewel een bestuurdersverzekering niet verplicht is, is het wel aangeraden je te beschermen voor ieder ongeval dat letsels meebrengt.

Waarom heb ik een bestuurdersverzekering nodig als ik al een hospitalisatieverzekering heb?

Het klopt dat een hospitalisatieverzekering medische kosten dekt in het geval van een ziekenhuisopname. Echter, de bestuurdersverzekering in je wagen biedt een specifieke bescherming die verder gaat dan wat de hospitalisatieverzekering dekt:

  • Bredere Dekking: Terwijl een hospitalisatieverzekering de directe medische kosten dekt, zal een bestuurdersverzekering ook zorgen voor compensatie bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een verkeersongeval.
  • Inkomensverlies: Als je na een ongeluk een tijdlang niet kunt werken, kan je inkomensverlies aanzienlijk zijn. Een bestuurdersverzekering kan je helpen dit financiële gat op te vangen, iets wat een hospitalisatieverzekering niet doet.
  • Revalidatie en Herstel: De kosten van langdurige revalidatie en herstel na een ongeval kunnen hoog zijn. Een bestuurdersverzekering kan deze kosten dekken en zorgen voor de nodige ondersteuning tijdens dit proces.

Samenvattend, hoewel je hospitalisatieverzekering belangrijk is voor het dekken van medische kosten, biedt een bestuurdersverzekering een uitgebreide bescherming die is afgestemd op de unieke risico’s die je tegenkomt als bestuurder. Het is een investering in je veiligheid en gemoedsrust achter het stuur.

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.