De omniumverzekering is niet verplicht, maar wel zéér welkom in sommige gevallen. Ze vergoedt namelijk de schade aan je bedrijfswagen, ook als de bestuurder bij een ongeval in fout is. 

Zelfs bij brand, diefstal, glasbreuk en natuurkrachten verlicht de omniumverzekering je zorgen. Ze biedt een aantal bijkomende waarborgen in vergelijking met de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstandverzekering.


Kleine of grote omnium?

Er zijn twee types van omniumverzekering: de kleine en de grote. Hieronder een overzicht van wat beide types dekken.


Kleine omniumverzekering

•Brand
Brandschade als gevolg van brand ontstaan in de motor of leidingen maar ook in je garage of woning. Ook bij schade door vuur, bliksem, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blussen treedt de kleine omniumverzekering in werking.

•Diefstal
Materiële schade door diefstal of poging tot diefstal van je voertuig, dus ook ingeslagen ruiten of geforceerde portieren.

•Glasbreuk
Glasbreuk is vaak het gevolg van steenslag, maar ook van inbraak of poging tot inbraak in je auto.

•Natuurkrachten
Klassiekers zijn stormschade, hagelstenen of vallende voorwerpen zoals een elektriciteitspaal, bomen, bakstenen, dakpannen,… Ook schade door overstroming, blikseminslag en aanrijding met wild is gedekt door de kleine omniumverzekering.


Grote omniumverzekering

De waarborg ‘eigen schade’ van de volledige omniumverzekering dekt werkelijk àlle schade aan je bedrijfswagen. Dus ook als je in fout bent of het slachtoffer bent van vandalisme vluchtmisdrijf of carjacking. Ja, zelfs als je tegen je eigen bedrijfsgebouw aanrijdt.

Als je bij een ongeval in recht bent, maar er discussie ontstaat of de tegenpartij een buitenlander of helemaal niet verzekerd is, dan hoef je met de volledige omniumverzekering niet lang te wachten op je vergoeding – waar dat bij een ‘gewone’ autoverzekering wel soms het geval is.

Vraag meer informatie aan Download B2B brochure

Download onze B2B folder

Als onafhankelijk verzekeringskantoor zorgen we bij François-Steenbeke dat je met een gerust hart zaken kunt doen. Terwijl jij je focust op je levenswerk, zorgen wij ervoor dat je bedrijf, medewerkers, wagenpark, inkomen en pensioen zo goed mogelijk beschermd zijn.

Ik ben net zoals jij ondernemer en begrijp goed wat het betekent om risico’s te nemen. Dat je ‘s nachts wel eens wakker ligt, maar je bedrijf je ook veel energie geeft. Dat groeien spannend is, maar je soms ook harde knopen moet doorhakken. Dat de juiste mensen en partners aan je zijde hebben extra belangrijk is. 

Op ons kun je alvast rekenen. We nemen de tijd om te luisteren naar je noden en toekomstplannen, want iedere onderneming is uniek. 

Welkom bij François-Steenbeke.

Gert-Jan François
Zaakvoerder Francois-Steenbeke

Download B2B brochure

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.