Pensioensparen

Pensioensparen en Langetermijnsparen zijn sleutelbegrippen in uw financiële planning. Maar net zoals een maatpak beter past dan een confectiepak, moeten deze spaarformules afgestemd worden op uw unieke financiële situatie en huidige inkomen.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar begrijpen we dat elke situatie uniek is en dat standaardoplossingen vaak tekortschieten. Daarom bieden wij onze klanten een gratis en nauwkeurige berekening aan om te bepalen welk voordeel zij kunnen realiseren en hoe ze deze twee producten optimaal met elkaar kunnen combineren. Degelijke financiële planning, vakkundig uitgevoerd. Dat kan je van ons verwachten.

Neem contact met ons op, en laten we samen een plan opstellen dat past bij uw unieke situatie
Vraag gratis uw berekening aan

Pensioensparen & langetermijnsparen worden sterk aangemoedigd door de overheid via fiscale voordelen. Wij berekenen uw voordeel

Pensioensparen

Pensioensparen bezorgt je financiële zekerheid wanneer je stopt met werken, maar er komen ook fiscale voordelen bij kijken. Concreet: je spaart jaarlijks een maximumbedrag van 990 euro. Dat bedrag mag je invullen op je belastingaangifte. 

Doe je aan pensioensparen, dan kan je rekenen op een belastingvermindering van 30%. Da’s 297 euro als je het maximumbedrag bijeen weet te sparen. Bonus: ook je gemeentebelasting wordt een pak lager. Alleen maar pluspunten dus.

Langetermijnsparen

Ook langetermijnsparen brengt fiscale voordelen met zich mee. Bovendien kan je deze spaarformule gewoon combineren met pensioensparen, wat dan weer een extra belastingvoordeel oplevert.

Is je woonkrediet afbetaald, dan komt er ruimte vrij om te sparen met belastingvoordeel. Ook tijdens je pensioen kan je nog jarenlang genieten van deze belastingvermindering.

Net als pensioensparen levert langetermijnsparen een fiks jaarlijks belastingvoordeel op: afhankelijk van je inkomsten recupereer je tot 30% van het gespaarde bedrag. Kan tellen, niet?

Vraag meer informatie aan

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.