6 op de 10 Belgische werkgevers kiest voor deze formule van aanvullend pensioensparen, die fiscaal interessant is voor zowel werknemer als werkgever.

Wat is een groepsverzekering?

Een groepsverzekering is een verzekeringscontract dat de werkgever afsluit voor (al dan niet een deel van) zijn personeel en dat verschillende waarborgen kan bevatten:

  • pensioenopbouw
  • overlijden
  • arbeidsongeschiktheid
  • premievrijstelling

De voorwaarden van de groepsverzekering liggen vast in een pensioenreglement, dat elke aangesloten werknemer kan opvragen bij zijn werkgever.

Hoe werkt een groepsverzekering?

Als werkgever stort je periodiek een spaarbedrag (de premie) voor elk van je aangesloten werknemers in de groepsverzekering. Zo vul je voor je personeel een spaarkoffertje en de spaarpremies leveren nog intrest op ook.

Hoe weten mijn werknemers wat er al gespaard is?

Sinds 6 december 2016 staat alle informatie over de groepsverzekering van je werknemers op www.mypension.be. Al hun loopbaangegevens vinden ze daar op hun ‘individuele rekening’, die een overzicht geeft van het wettelijk en aanvullend pensioen.

Meer info over de groepsverzekering in dit filmpje.

Vraag meer informatie aan Download B2B brochure

Download onze B2B folder

Als onafhankelijk verzekeringskantoor zorgen we bij François-Steenbeke dat je met een gerust hart zaken kunt doen. Terwijl jij je focust op je levenswerk, zorgen wij ervoor dat je bedrijf, medewerkers, wagenpark, inkomen en pensioen zo goed mogelijk beschermd zijn.

Ik ben net zoals jij ondernemer en begrijp goed wat het betekent om risico’s te nemen. Dat je ‘s nachts wel eens wakker ligt, maar je bedrijf je ook veel energie geeft. Dat groeien spannend is, maar je soms ook harde knopen moet doorhakken. Dat de juiste mensen en partners aan je zijde hebben extra belangrijk is. 

Op ons kun je alvast rekenen. We nemen de tijd om te luisteren naar je noden en toekomstplannen, want iedere onderneming is uniek. 

Welkom bij François-Steenbeke.

Gert-Jan François
Zaakvoerder Francois-Steenbeke

Download B2B brochure

Vragen?

Waarom de bananen krom zijn, dat weten we niet. Over verzekeringen des te meer. Heb je een vraag, aarzel dan niet om binnen te springen. Of te bellen of mailen. Of het formulier hiernaast in te vullen.